20%-os extra kedvezmény minden Matrix és Marc John napszemüvegre! Kód: MJM20

UV szűrős napszemüvegek

A napszemüveg mára mindennapos használati cikknek számít. Számtalan helyen és időben alkalmazzuk őket. Fontos eleme ruházatunknak, mivel a stílusunkat, egyéniségünket fejezi ki egy-egy a ruházatunkhoz jól passzoló napszemüveg. Kocogáskor, sportoláskor is szívesen használjuk őket, de baráti összejöveteleken, szabadidős eseményeken sem maradhatunk napszemüveg nélkül.

A kisebb és nagyobb napszemüveg gyártó cégek minden évben új napszemüveg kollekciót dobnak a piacra. Az új kollekciók mindig hoznak valami rendkívülit, szokatlant a forma, az anyag vagy a színek tekintetében. A sok-sok új modell azonban egy valamiben nem különbözik egymástól: ezek a napszemüvegek mind-mind rendelkeznek UV védelemmel.

Mi is az UV sugárzás?

Az UV fény a nap egy meghatározott, az emberi szem számára láthatatlan hullámtartománya. Megkülönböztetünk UVA, UVB és UVC típusú UV sugárzást. Az UV sugárzás kellemetlen hatásai leginkább a bőrt és a szemet veszélyeztetik. Az UV sugárzás hatása lehet azonnali ( mint pl. a bőr leégése ) vagy késői megjelenésűek ( pl. szürkehályog kialakulása a szemen ).

Miért fontos a szemünk UV sugárzás elleni védelme?

Az emberi szem a természeténél fogva képes bizonyos mennyiségű UV sugárzás szűrésére. Azonban a hosszantartó és magas értékű UV sugárzás tartós károsodást okozhat a szem szaruhártyájában. Ha nem gondoskodunk szemünk UV védelméről hosszabb, rövidebb idő eltelte után szemgyulladás, szürkehályog és egyéb degenerációk (szembetegségek ) kialakulásához vezethet....

.... a megoldás tehát, egy jó minőségű UV szűrős napszemüveg használata a káros UV sugárzás szűrésére.

Egyéb módszerekkel is csökkenthetjük a szem káros UV sugárzását. Pl. nem tartózkodunk napon a 10 és 16 óra között ( amikor a legnagyobb az UV sugárzás mértéke ). Kalapot, napellenzőt használunk. Azonban a legtöbbet egy jól megválasztott UV szűrős szemüveggel tehetünk a káros UV sugárzás ellen.

- a kiválasztott napszemüveg feleljen meg  az adott ország előírásainak

- passzoljon az arcformánkhoz, lehetőleg minnél nagyobb mértékben takarja a szemünket

- olyan napszemüveget válasszunk amelyen megtaláljuk az UV400-as feliratot ( a kereten vagy a hozzátartozó használati útmutatón ).

Fontos a gyermekek szemének UV sugárzás elleni védelme!

Gyermekeinknek is válasszunk UV szűrős napszemüveget. Az Ő szemük fokozottan ki van téve az UV sugárzásnak mivel a szemük szaruhártyája nem képes olyan mértékű védelmet biztosítani mint a felnőtteké.

Fontos: Az UV szűrős napszemüveg nem azonos a polarizált lencsés napszemüveggel. A polarizált lencsés napszemüveg rendelkezik UV védelemmel.  

A CoolVision webáruházban forgamazott UV szűrős napszemüvegek megtekintéséhez kattints IDE!