20%-os extra kedvezmény minden Matrix és Marc John napszemüvegre! Kód: MJM20

Új napszemüveg divat

Ismertető a napszemüveg trendekhez

Tudjuk, hogy a tél nagyban tart. Ennek ellenére már elkezdhetünk gondolkodni tavaszi, illetve nyári ruházatunkról. Ahogy új merész és kreatív stílusok jelennek meg a divatbemutatókon, senki sem tudja olyan jól előrelátni a napszemüveg szezont, mint mi. Ezek a legmenőbb napszemüvegek, melyeket ajánlunk az idei évre.

A retró újjászületése

John Lennon, te vagy az? Ássátok elő széles szárú nadrágjaitokat, mert mindenféleképp a retró stílus lesz a napirenden! A John Lennon és Yoko által ismertté vált kis, kerek szemüvegkeretek újra divatba jönnek, de ezúttal élesebbek és merészebbek lesznek, mint soha eddig. Miu Miu már bemutatta nekünk a retró stílus „szemtelenebb” oldalát szeszélyes fekete és barna árnyalatokkal, melyek e szokatlan kereteket díszítík. Valentino esetében, egy csipentyi csillogás soha sem ütött ki balul a káprázó, részletes, lekerekített, fakult kék lencséiken.

A „macskaszem” stílus

Tetszik az ötvenes évek Americana stílusa? A „macskaszem” régies mintákkal perdíti fel az új szemüveg divatot. A Prada jobban kedvelte a szögletes és meghatározott mintákat, míg Maison Margiela a klasszikus nagy, enyhén túlméretezett nézethez tartott. Erdem és Adam Selman kínálata a „Grease” zenés színdarabból ismert „macskaszem” formából áll. Salvatore Ferragamo és a Topshop Unique már egy lépéssel előrébb haladtak - míg az egyik  fémdróttal sodrott keretekre összpontosult, a másik amellett döntött, hogy átláthatatlan fekete lencséket hozzon létre, melyek ellensúlyozzák a világos, szembetűnő kereteket.

Tűnj ki a tömegből!

Ha megjelenéseddel el szeretnél ragadtatni mindenkit, ezt a megfelelő módon tennéd meg, ugye? Ez volt Lanvin, Altazurra és Moschino elképzelése. Minél nagyobb és bátrabb a keret, annál jobb. Lanvin futurisztikus, tévé kinézetű fehér kereteket gyártott, Altazurra cikcakkos huzal mintákat tervezett, Moschino pedig világos, kápráztató részletekhez ragaszkodott. S végül, az igazán bátrak számára, itt van Dolce Gabbana. Válassz pálmafalevél minták, szokatlan virág motívumok, kártyákon lévő királyné szimbólumok, stb. közül.

A Sci-Fi stílus

Louis Vuitton fejtetőre fordította a „macskaszem” divatot. A visszatükröző fényes lencsék feltűrt, hegyes keretekbe lettek beékelve. Mit szólsz ehhez, Joan Jetson? Időközben a Chanel  a síszemüveg stílusra felé terjeszkedett.  A francia divatház tavaszi és nyári bemutatóin a ravasz, visszatükröző lencsék kényelmesen fognak passzolni az elegánsan felöltözött modellekhez. Ezzel szemben Gucci drágakövekkel ékesített kereteket kínál, melyek 3D moziszemüvegekre emlékeztetnek. Ha elég bátor vagy, miért ne viselnéd ezeket a kereteket?!