20%-os extra kedvezmény minden Matrix és Marc John napszemüvegre! Kód: MJM20

Polaroid napszemüvegek

Polarizált napszemüveget az 1930-as években Edwin H. Land készitett elősször. Ő találta fel azt a polarizáló anyagot, amelyet a napszemüveg lencséjére is fel lehetett hordani és ezáltal a napszemüveg lencséje polarizáltá vállt. George Wheelright és Edwin H. Land ezután megalapitották a Polaroid Corporation nevű céget, amely 1937-ben kezdte meg működését. A Land által feltalált polarizáló anyagot nemcsak napszemüveg készitésénél, hanem egyébb filmgyártási területeken is felhasználták.

De mit is jelent a polarizált lencse?

A polarizált lencsés napszemüvegek abban különböznek a többi napszemüvegtől, hogy a lencséjükön egy polarizált réteget képeztek ki . A polarizált anyaggal ellátott lencse csak a függőleges irányú fénynyalábokat, fénysugarakat ereszti át. Vagyis a különböző felületekről, anyaghatárokról visszaverődő vakító fény nem jut át a lencsén.

Miért van szükségünk polarizált lencsés szemüvegekre?

A polarizált lencsés napszemüveg sok esetben megkönnyitheti életünket. Elsőként a vitorlázók és horgászok fedezték fel a polarizált lencse előnyös tulajdonságát, hogy a polarizált bevonat a víztükör zavaró csillogását csökkenti. A vízfelszínről visszaverődő napsugarak ugyanis nem jutnak át a polarizált lencsén, így sokkal jobban „beleláthatunk” a vízbe, akár meglepően nagy mélységbe is. Autóvezetéskor is előfordul, hogy a csillogó aszfaltról visszaverődő fények megzavarhatják látásunkat.  Polarizált lencséjű napszemüveg viselésével azonban ez a probléma nem jelentkezik.

Manapság sokan felismerték a polarizált napszemüvegek előnyeit, a szabadtéri sportot űzők közül egyre többen, ( pl. síelők, snowboardosok, kerékpározók, golfozók, túrázók) előszeretettel használják is ezeket.

A polarizált lencsés napszemüveg a mindennapi életben is nagyon hasznos tud lenni. Rengeteg olyan eset fordulhat elő, amikor a fény nem közvetlenül a tükröződő felületről, hanem “megtörve” jut a szemünkbe és elvakithatja látásunkat.

Áruházunkban igyekeztünk széles modellválasztékot bemutatni polarizált lencsés napszemüvegekből. A weboldalunkon megtalálhatóak a kimondottan sportos, polarizált lencsés napszemüvegek, a klasszikus napszemüvegek polarizált lencsével és a divatos, női keretekből is kinálunk polarizált lencsés modelleket.

CoolVision webáruházban megvásárolható Polaroid modellekért KATTINTS IDE !

 

 

Polaroid sunglasses | Polaroid sunčane naočale | Polaroid Sonnenbrillen | Ochelari de soare Polaroid | Polaroid naočare za sunce