20%-os extra kedvezmény minden Matrix és Marc John napszemüvegre! Kód: MJM20

Polarizált sport napszemüveg

    A sport napszemüvegek a hölgyek és urak körében is igen népszerűek. Az arcot követő, általában keskeny és lapos napszemüvegek többnyire erős műanyag kerettel rendelkeznek. Az utóbbi években széleskörűen elterjedt az ún. TR90 műanyagból készült sport napszemüveg keret. Ezek a keretek fokozottan ütésállóak, hajlékonyak és nagyon könnyűek.

    A lencse szempontjából az UV szűrős lencse alapnak számít nemcsak a sport napszemüvegeknél hanem általában az összes napszemüveg körében. Vállalkozásunk kb. tíz éve vásárol nagybani tételben különböző árkategóriájú és minőségű napszemüvegeket és szinte kivétel nélkül mindegyik napszemüveg rendelkezett UV ( általában UV400-as ) szűrővel.

    A polarizált napszemüveg lencse ennyire nem elterjedt, de ha sportolásra vagy/és vezetéshez vásárolunk napszemüveget akkor  kifejezetten ajánlott a polarizált lencsével ellátott napszemüveget vásárolni.

    De miért is jó a polarizált lencsés napszemüveg? Röviden azért, mert a polarizált lencse kiszűri a vízszintes felületről visszatükröződő fényt. Tehát egy szürke szinű lencsével ellátott polarizált napszemüveg esetében nemcsak sötétít a napszemüveg, hanem meggátolja hogy erős fényben a szemünk" hunyorogjon", azaz nem vakít el az erős fénysugár. Kinek is ajánlott a polarizált lencsés sport napszemüveg:

 - akik sokat tartózkodnak vízen vagy vízparton ( pl. horgászok, evezős sportokat kedvelők )

 - a téli sportokat kedvelőknek

 - vezetéshez kifejezetten ajánlott a polarizált napszemüveg használata ( személy és haszongépjármű esetében is ).

     A polarizált lencséről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

     A CoolVision webáruházban polarizált sport napszemüvegeket a Polaroid, az Oakley és az Arctica kínálatából tudunk ajánlani. A Polaroid sport napszemüvegek kivétel nélkül polarizált lencsével rendelkeznek. Az Oakley prémium kategóriás napszemüvegek a sportos trendet képviselik, de nem mindegyik Oakley napszemüveg rendelkezik polarizált lencsével. Az Oakley napszemüvegek általában elérhetőek klasszikus UV400-as és polarizált lencsével is. Természetesen a polarizált lencsés Oakley napszemüveg drágább mint a sima UV szűrős.

  

    Az Arctica napszemüvegek is a sportos trendet követik. Modelljeinek döntő többsége polarizált lencsével rendelkezik ( az össz Arctica kínálat 80-90%-a polarizált lencsés ). Amennyiben polarizált lencsés Arctica napszemüveget keres keresse az Arctica Polarized feliratot a bal lencse sarkában. Minőség/ár arányban talán az Arctica napszemüveg a legjobb választás a CoolVision webáruházban forgalmazott polarizált lencsés sport napszemüvegek között.