20%-os extra kedvezmény minden Matrix és Marc John napszemüvegre! Kód: MJM20

Milyen alakú női napszemüveget választjunk arcformánkhoz?

Úgy mint a cipők vagy táskák, a női napszemüvegek is követik az aktuális divat trendeket. Mindannyian egyezünk azzal, hogy a napszemüveg igen fontos divatkiegészítő elem, meghatározza megjelenésünket. Ezért ügyelnünk kell arra, hogy a napszemüveg kövesse az aktuális divatot és illeszkedjen az öltözködésünk stílusához. Női napszemüvegek számtalan színben és alakban kaphatóak, így minden alkalomra találhatunk megfelelőt. Nem csak a forma és a szín, de még a keret anyaga is befolyásolja szemüvegünk karakterét. Léteznek műanyag, acél, fa és titánium, illetve ezen anyagok kombinációjából született keretek is. Az sem ritka hogy a női szemüvegeket színes kövekkel vagy féldrágakövekkel díszítik, még jobban kiemelve ezzel a szemüveg vonalait.

Az arc formája lehet ovális, kerek, hosszúkás vagy szögletes, ezért nagyon fontos, hogy szemüveg vásárláskor odafigyeljünk, milyen napszemüveg illik legjobban arcunkhoz. Íme néhány példa:

 

 

Kerek archoz:
széles keret- alacsony lencsemagasság - szögletes stílus   

 - Kerek archoz legjobban illenek a kisebb lencsemagasságú, szélesebb napszemüvegek, illetve a vékonyabb keretek. A cél az, hogy a napszemüveg minél kevesebb felületet takarjon ki az arcból, ezáltal az arc vizuálisan meghosszabbodik. A keretnél az ideális az, ha szélessége egy picit nagyobb, mint arcunk legszélesebb pontja. A napszemüveg kiválasztásakor kerüljük a lágy íveket és a korhoz közelítő formákat, ehelyett válasszunk sarkosabb vonalvezetésű és lencséjű szemüveget.

Szögletes archoz:
kör vagy ovális keret - lágy vonalak - macskaszem formák     

 - A szögletes arcot erős, markáns vonalak jellemzik, széles homlokkal és arccsonttal. A markáns vonalakat ajánlott íves vonalvezetésű napszemüvegekkel megtörni, ezért keressük azokat a modelleket, amelyeknél a kör és a lágy ívek dominálnak. Szögletes archoz ajánlani tudjuk még a "macskaszem" és az ovális formájú napszemüvegeket.

Szív alakú archoz:
felfelé szélesedő keretek - macskaszem formák - félkeretes megoldások

 - A szív alakú arcot szűk állkapocs és széles homlok jellemzi. Ennél az arcformánál ajánlottak a felfelé, kifelé ívelő napszemüvegek, mint például a macskaszem formájúak vagy a félkeretes napszemüvegek (amelyeknél csak felül van keret).

Ovális archoz:
szinte bármely keretstílus - szögletes formák

 - Az ovális arcformájú emberek a legszerencsésebbek, mert szinte minden fajta szemüveg stílus illik arcukhoz. Szabadon válogathatnak a különböző napszemüvegstílusok között. A legjobb választás talán mégis a négyzet alakú, szögletes forma finoman lekerekített élekkel.