20%-os extra kedvezmény minden Matrix és Marc John napszemüvegre! Kód: MJM20

Hogyan választani napszemüveg lencse színt?

A napszemüveg lencséjének színe nem csak a megjelenésedet határozza meg; befolyásolja azt is, milyen jól fogod megkülönböztetni a színeket és milyen élesen fogsz látni. Egyes lencseszínek kontrasztosabbak, ezért élesebb látást biztosítanak, viszont valamelyest megnehezítik a színek megkülönböztetését. Tehát vezetésnél érdemes kimondottan vezetéshez ajánlott lencseszíneket választani, hogy a jelzőlámpa fényeit nehézségek nélkül felismerjük. Ma már olyan napszemüvegeket is vásárolhatunk, amelyek a lencséi cserélhetőek, így aktuális tevékenységünknek megfelelő színű lencsét illeszthetünk a keretbe.

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb napszemüveg lencseszíneket, ezek tulajdonságait és ajánlott használati területeit:

Piros-narancs színű lencsék havas sportokhoz ajánlottak, de csak felhős napokon. Vadászoknak agyag célpontokra való lövéseknél kitűnő.

Lila színű lencse ugyancsak vadászoknak ajánlott abban az esetben, ha a háttér zöld (füves, erdős).

- A réz színű lencsék a golf játékosok körében kedveltek, ugyanis a réz színű lencsék kiemelik a golflabdát a zöld fűből illetve a kék égből, ezáltal könnyebben követhető.

Kék és zöld lencsék a tenisz labda követését teszik könnyebbé.

- A szürke színű lencsék a legneutrálisabbak, így szinte minden sporthoz ajánlottak, mert legkevésbé befolyásolják a színtelítettséget.

Barna színű lencsék javítják a kontrasztot (a kék fény szűrésével). Minden havas sportághoz megfelelő választás. Vadászoknak pedig erős fénykörülmények között ajánlott.

- A sárga lencséjű napszemüvegek a nagy kontrasztot és a legélesebb látási körülményeket biztosítják, ezért főleg célzással kapcsolatos sportokhoz ajánlott. A hátulütője a sárga lencséknek, hogy a tárgyak valós színét nehéz megállapítani. Autós sportban gond lehet, ha a pilóta nem tudja megkülönböztetni a pálya szélén a zöld, sárga illetve piros lámpák fényeit.