20%-os extra kedvezmény minden Matrix és Marc John napszemüvegre! Kód: MJM20

Napszemüveg divat irányzatok

A neves napszemüvegmárkák minden évben gazdag kollekciókkal tudatják a vásárlókkal, hogy az adott évben milyen trendek, színek, stílusok lesznek a fő irányvonalak a napszemüveg divat terén. Ezen kollekciók nagy része a világ fő divatközpontjaiban kerül bemutatásra, azonban nem minden újdonság lesz best seller. Sőt...

Nagyon sokszor a bemutatott kollekciónak csak töredéke kerül ki a piacra. Ebben nincs semmi különleges, hiszen a napszemüveg divat is hasonló cipőben jár, mint a nagy divatbemutatók ruhakölteményei. Csak kis részük kerül át a kifutókról a hétköznapi öltözködési trendbe.

Megjósolni a következő szezon legmenőbb szemüvegmodelljeit tehát szinte lehetetlen, de az előző évi trendeket figyelembe véve adhatunk némi támpontot, hogy a következő években mire is lehet számítani a napszemüveg divatot illetően.

Az emberek néhány éve retro lázban égnek. Újra divat lett a kockás ing, a Marylin Monroe stilusú női magassarkú, menő lett borostás arcú Marlboro legénynek öltözni. Ez a trend látható a napszemüveg divatban is. A 80-as évek végéig több évtizedes siker sztorinak tekinthető Wayfarer stílusú szemüvegek néhány éve újra visszakerültek az optikák polcaira, és legalább annyira népszerűek lettek, mint 30-40 évvel ezelőtt. Ma már szinte minden tini és fesztiválozó fiatal kötelező nyári partykelléke lett. Mivel e modell néhány éve igen erősen jelen van a napszemüveg divatban, nem valószínű, hogy a kivételes „Wayfarer feeling” még sokáig kitartana, de a következő 1-2 évben bátran hordhatjuk még ezeket a stílusos szemüvegeket.

A következő várható best seller az aviátor azaz pilótaszemüvegek lehetnek egy kis 21-ik századi „megvadítássál”. A modell története még 1938-ra nyúlik vissza, amikor az amerikai légierő megbízást adott egy speciális, pilóták számára készülő napszemüveg kifejlesztésére. Ez lett a klasszikus pilótaszemüveg modell, vékony fémkerettel és tükrös lencsével. Ez a modell is sokadik virágzását éli az utóbbi 1-2 évben. Amióta színes tükrös lencsével is kaphatóak, talán még elterjedtebbek lettek. Ma már a klasszikus ezüst és fekete tükrös bevonat mellett piros, kék, zöld, sárga tükrös bevonatú lencsével is kaphatóak. Mivel unisex modellről van szó, hölgyek és urak egyaránt viselhetik.

Újra hódít a macskaszem alakú napszemüveg! Ki nem látott még régi filmekben 6 méter hosszú Cabrio Cadillac-ben, őrült Rock and Roll zenére bulizó, pöttyös ruhát és macskaszem alakú napszemüvegeket viselő lányokat? Igen, ezek a szemüvegek fél évszázad után ismét divatosnak számítanak. Annyira még nem terjedtek el, hogy az utcán minden második hölgynek ilyen stílusú szemüvege legyen, de szinte biztos, hogy egyre gyakrabban jön majd velünk szembe egy ilyen macskaszem alakú modellt viselő hölgy.

A macskaszem alakú szemüvegek valamelyest kiszorítják az előző 5-8 évben fénykorukat elő, fél arcot eltakaró („oversized”) női napszemüvegeket. Ha ilyen szemüvegünk van, és szeretnénk követni a divatot, akkor mihamarabb érdemes beszerezni egy újabb , divatosabb modellt.

Reméljük tanácsaink alapján Neked is sikerül megtalálni, kiválasztani a megfelelő napszemüveget. Amennyiben számodra napszemüveg vásárlásnál elsősorban a szem védelme a fő szempont, akkor nem feltétlenül a divatot kell követni, viszont a szem védelme és a trendi kiegészítők nem zárják ki egymást.