20%-os extra kedvezmény minden Matrix és Marc John napszemüvegre! Kód: MJM20

Minőségi napszemüveg

   A CoolVision napszemüveg webáruház célja, hogy kiváló minőségű napszemüvegeket kínáljon látogatóinak megfizetthető árakon.

   Ha figyelmesen átnézik a CoolVision webáruház kínálatát, láthatják, hogy a közismert, nagy napszemüveg gyártó márkanevek mellett, kisebb, kevésbé ismert napszemüveg gyártók termékei is megrendelhetőek napszemüveg webshopunkban.

    A nagy, mindenki által ismert napszemüveg gyártók termékskálája kiváló minőségű termékekből áll. Ezek a gyártók általában sok modellt gyártanak. A legtöbb esetben mindegyik napszemüveg modell több méretben is megrendelhető. Ezenkívül mindegyik modell több színkombinációban is elérhető. Nem ritka az olyan napszemüveg modell amelyből 10-15 féle szinű keret és 10-20 szinű lencseszin is gyártásra kerül.

   Ezek a gyártók kiváló szervízhálózatot is biztosítanak termékeikhez. Lehetőség van csak pl. szár vagy lencse rendelésre. E kiváló minőségű termékek mellé a vásárló a legtöbb esetben gyári tokot, törlőkendőt vagy díszcsomagolást is kap.

    A CoolVision webáruházban megtalálható kisebb, kevésbé ismert napszemüveg gyártók termékei szintén kiváló minőségben készülnek. Ezeknek a gyártóknak a termékei általában nem érhetőek el világszerte, legtöbb esetben csak Európára vagy Európára és Észak Amerikára korlátozódik a vásárlási lehetőségük

   A 2010-es évek után sok kisebb napszemüveg gyártó jelent meg a piacon, amelyek minőségben, modelljeik szépségét tekintve felveszik a versenyt a tradicionális, több évtizedes tapasztalattal rendelkező, minőségi napszemüveg gyártókkal. Ilyen, kisebb napszemüveg gyártók pl. a Hawker's, a Dr. Franklin, Arctica, Carpaia stb. Általában ezeknél a kisebb, kevésbé ismert napszemüveg gyártók is tokkal, törlőkendővel kínálják megvételre a termékeiket.

Amennyiben minőségi napszemüveget keres az alábbi szempontokat ajánlott figyelembe venni:

 - a nagy, közismert gyártók termékei kiváló minőségben készülnek. Ezeknél a termékeknél a márkanév egyfajta garanciát jelent a minőségre. Kiváló minőségben készülnek, az illesztések pontosak, a szárak könnyen és egyenletesen záródnak, a lencséik torzításmentesek. Egyedüli probléma a hamisítványok jelenléte szokott lenni, de az utóbbi években ez is jelentősen visszaszorult. Mindenféleképpen, ha egy ilyen terméket kínálnak a bolti ár töredékéért, akkor érdemes egy kicsit alaposan megtekinteni a terméket.

  

 - nézze meg a keret és a szárak közötti illesztéseket, a zsanérok szépen zárulnak-e, a szárak járása akadálymentes. Egyes esetekben a keret gyenge gyártási folyamatából adódóan a keret műanyag részei nincsennek szépen megmunkálva. Amennyiben festett keretről van szó, akkor a festék nem szabad, hogy "megfolyt" legyen, a feliratoknak a kereten "élesnek" kell lennie. A gyenge minőségű napszemüvegeknél tipikus hiba a "sorjás" szárak és a gyenge minőségű feliratok, akár a keret külső vagy a belső felületén.

 - a lencsék felülete nem egyenletes hanem hullámos: a kevésbé minőséges napszemüveknél jelentkezik az ú.n.: hullámos lencse. A lencséken megjelenő hullámosság általában a következő okokra vezethető vissza: lencse gyártási folyamat hibája, vagy a lencse nincs a megfelelő méretűre vágva. Tapasztalatainkat figyelembe véve általában a második eset szokott előfordulni, amikor is a lencsét nagyobb méretűre vágják mint a keretben levő hely a lencse számára. Így a lencsének nincs elegendő hely a keretben, befeszül és hullámos lesze a lencse a keretbe helyezve.

 - Gyári tartozékok megléte: amennyiben több tartozék alapból ( felár nélkül )  a megvásárolni kívánt napszemüveghez jár akkor máris nagyobb bizalommal megvásárolható az adott termék. Ugyanis, ha a gyártó energiát fektet a termék prezentálásba, logóval ellátott tokot, törlőkendőt esetleg díszcsomagolást biztosít a termékeihez rögtön érezhető, hogy a gyártó nem "egy-két napig" szeretne a piacon maradni. Persze akadnak kivételek, de számunkra a tartozékok jelenléte egyértelmű bizonyítéka a gyártó komolyságának.

Minőségi napszemüvegek a CoolVision webáruház kínálatában.