20%-os extra kedvezmény minden Matrix és Marc John napszemüvegre! Kód: MJM20

Legújabb őszi és téli napszemüveg divat

Mára már nem igaz, hogy napszemüveget csak a forró nyári hónapokban használunk. A napszemüveg, mint divattartozék vagy kiegészítő kötelezővé vállt szinte egész évben. Sőt ma már az sem számít, hogy mely napszakban hordjuk őket. Csak arra vigyázzunk, hogy ne hiányozzon rólunk! Manapság, kedvenc napszemüvegünket viselhetjük éjjel-nappal, a lényeg hogy a kerete igazodjon az arcformádhoz és divatos legyen.

Akár hisszük, akár nem a napszemüveg lett a legfontosabb kiegészítője ruházatunknak, hiszen minden bizonnyal szinte mindenki észre fogja venni az utcán, hogy milyen napszemüveget viselünk.

Napszemüveg választásnál a két legfontosabb kritérium: a forma és a szín. Amíg a lencse színe változhat és eltérhet a fő divathullámtól, addig a napszemüveg formájának mindig a legújabb trendeket kell követnie.


Őszi-téli napszemüveg formák, keretek


Az év legdivatosabb őszi napszemüvegei a vegyes geometriájú keretek: téglalap – négyzet, téglalap – háromszög, ovális – kerek...

Sokszor szívesen elrejtőznénk mások elől, de sajnos nem zárkózhatunk be lakásunkba. Ilyen esetekben kiváló mentőövet nyújtanak a nagy, azaz „oversized” – túlméretezett napszemüvegek. Ezek a keretek szinte eltakarják arcunkat, ezáltal a napszemüveg viselője védve érzi magát.

Különleges helyet foglalnak el az őszi-téli kollekcióban a macskaszem” alakú napszemüvegek. Univerzális formájának köszönhetően különböző hajviseletkehez és szinte minden arcformához tökéletesen passzol. A macskaszem alakú napszemüvegek kiválóan kiegészítik az őszi ruhatárat, valamint viselőjét megmenti a vakító reggeli fénytől.

Úgy tűnik, hogy a klasszikus „Aviator” azaz „Pilóta” trend már a múlté. Őszre a pilótaszemüvegek kissé “megnőttek” és a megszokott vékony fémkeretek helyett vaskos műanyag keretet kaptak.

    Az őszi-téli napszemüveg divat lencseszínei


Ha trendik szeretnénk lenni, napszemüvegünkhez válasszunk hagyományos, sötét lencsét. Az átmenetes lencsék szintén nagyon divatosak, viszont lényegesen kevesebben döntenek mellette.

 Az áttetsző lencsék világos árnyalata elegéns megoldást jelent mindazok számára, akik a nap bármelyik szakában – akár éjjel, akár nappal – szívesen viselnek napszemüveget.


Trendi napszemüveg keretek az őszi-téli szezonra


A hideg hónapokban kísérletezhetünk a különböző szinű és formájú lencsékkel, de a keret színe is fontos szerepet játszik. Az élénk szinű keretek tökéletesen kombinálhatóak az átmenetes és áttetsző lencsékkel. Napjainkban nagyon kedvelt a vastag műanyag keret, amelyet gyakran egyéb kiegészítőkkel díszitenek. Ilyenkor a tervezők figyelnek a textúrák kombinációira, különösen a fém és a műanyag harmóniájára.