20%-os extra kedvezmény minden Matrix és Marc John napszemüvegre! Kód: MJM20

Férfi sport napszemüveg

  Mára életünk fontos eleme lett a sport  és a sportolás. Míg elődeink életmódjukból kiindulva sokkal de sokkal többet mozogtak, addig a modern társadalmi berendezkedés, a munkavégzés körülményei nagyon sok esetben leszűkítik a mozgást, az egyes testrészek helyes módon való tartását ( gondoljunk csak irodai munkánál az egér, mint számítógépes eszköz használatára, amely ún. alagút betegséget okozhat a kéz és a kar izomzatában és idegrendszerében ).

  A mai modern társadalom tehát komoly hangsúlyt fektet a test és a lélek "regenerálására", testrészeink, izomzatunk átmozgatására. Néhány évtized alatt nagyon sok sportolási lehetőség alakult ki. A sok sportolási és rekreációs lehetőség ugyanakkor egyfajta igényt támaszt a sportoláshoz megfelelő sportruházat és sporteszközök beszerzésére. Pl: a megfelelően kiválasztott futócipő nemcsak azért fontos, hogy védje a lábunkat a külső sérülésektől, hanem azért is mert védi a láb és talpizomzatunkat a húzódásoktól, sarkunk kidörzsölésétől stb.

   A sport napszemüvegeknek is sok-sok követelménynek kell megfelelnie, hogy megfelelően védeni tudják elsősorban viselője szemét és arcát. A férfi és női sport napszemüvegek általában merev szárral rendelkeznek, mert ezáltal jobban rögzítve van a keret a viselője fejéhez. A sport napszemüvegek keretének anyaga a legtöbb esetben műanyag, sok esetben gumiból készült orrnyereggel és gumis szárvégekkel készült a nagyobb tapadás elérése érdekében.

   Egyes férfi sport napszemüveg gyártók ( pl. Polaroid és Invu ) készít gumiból készült sport napszemüvegeket is ( pl. P8158 és P7223 ). Ezek nagyon flexibilisek, a keret szinte törhetetlen.

 

    A férfi sport napszemüvegek többsége polarizált lencsével rendelkezik. A polarizált lencsét nem szabad összetéveszteni az UV400-as szűrővel. UV400-as szűrővel szinte minden napszemüveg rendelkezik, ez a szűrő a 400nm hullámhosszig kiszűri a káros sugarakat.

    A polarizált lencse a vízszintes felületről visszatükröződő fénytől véd. Egyszerűen mondva, nem csak sötétít a lencse, hanem a hunyorgás ellen is védelmet nyújt.

    A vízi és téli sportok kedvelőinek nagy előnyére vállhat egy - egy jól megválasztott polarizált lencsés férfi vagy női sport napszemüveg.

    A férfi sport napszemüvegek általában több színkombinációban elérhetőek. A sport napszemüvegnél a gyártók bevállalósabbak a színek tekintetében. A fekete és a barna szinű keretek mellett nem ritkák a fekete-zöld, fekete-sárga, fekete-kék szinű sport napszemüvegek. A lencsék színei szintén tág színtartományban variálnak. A klasszikus sötétszürke ( fekete ) és barna lencse mellett a sárga, a kék, a piros, a zöld, a tarka és a tükrös lencsék szinte alapszínnek tekinthetőek a sport napszemüvegnél.

   A hölgyeknek készült női sport napszemüvegeknél a gyártók szívesen alkalmazzák a fehér keretet és a rózsaszín/lilla színkombinációkat is a keretszinek tekintetében.

   Sok-sok gyártó cég készít sport napszemüvegeket. Szinte mindegyik gyártónak van sport napszemüveg kollekciója is (pl. Ray-Ban, Carrera, Police, Polaroid stb).

   Azonkívül vannak olyan gyártók is amelyek kimondottan a sportos napszemüvegek készítésére vannak specializálódva. Ilyenek pl. az Oakley és az Arctica.

 

  

Az Arctica napszemüveg kiváló minőségű termékek. Fontos megjegyezni, hogy az Arctica napszemüvegek több mint 90%-a polarizált lencsével rendelkezik. Az Arctica sport napszemüvegek között nemcsak a férfiak találják meg a számukra a megfelelő szemüveget, hanem a hölgyek is kedvükre nézelődhetnek a színes sport napszemüvegek között. Minőség / ár arányában az Arctica napszemüvegek felülmúlhatatlanok.