20%-os extra kedvezmény minden Matrix és Marc John napszemüvegre! Kód: MJM20

Hogyan választjunk férfi napszemüveget?

Európa? Alaszka? Mexikó? Bárhol is élsz, bármilyen stílusban öltözködsz a napsugár ugyanúgy megtalál téged is, és neked is eszedbe jut, hogy kellene egy  napszemüveg. Sőt több is, esetleg az autóban is egy, a táskádban vagy a kabátzsebedben is, hogy bármikor kéznél legyen.

Ha napszemüvegedet szinte mindig magadnál tartod, előfordulhat, hogy eltörik, megsérül, elveszíted. Ha nem hordod, akkor kisebb az esélye, hogy sérül, viszont idővel kimegy a divatból, vagy már nem annyira áll közel a szívedhez, mint az első pillanatban, amikor a kezedbe fogtad. Ilyenkor eszedbe jut, hogy új napszemüveget vásárolj.

A szemüveg választásban segítségedre lehet a következő útmutatónk, amelyben megtalálod, milyen arcformához milyen napszemüveg illik legjobban:

 

Férfi napszemüveg kerek archoz:

Ha az arcod formája kerek, törekedned kell, hogy minél jobban kiemeld vonalait. Válassz olyan napszemüveget, amely szélesebb az arcodnál és a lencséje keskeny. A keskeny lencse vizuálisan hosszabbítja az arcot, míg a széles napszemüveg megtöri a kör formát. Férfi napszemüvegek kerek archoz.

 

 

Férfi napszemüveg szögletes archoz:

A szögletes férfi arcot markáns vonalak és széles arccsont jellemez. Legjobban a pilóta (aviátor) stílusú szemüvegeket ajánljuk nekik. A szemüveg méretét tekintve minél nagyobb, annál jobb. A kicsi, keskeny napszemüvegek nem igazán állnak jól, mert azok a lágyabb vonalvezetésű archoz illeszkednek inkább. Férfi napszemüvegek szögletes archoz.

 

 

Férfi napszemüveg hosszúkás archoz:

Válasszunk olyan napszemüveget, amely nem nyúlik túl az arcunk legszélesebb pontján. A kerek és a szögletes keretek kitűnő választásnak bizonyulnak a hosszúkás archoz. Igyekezzünk, hogy ne legyenek túl kicsi lencséjűek. Ez mellett az örök divatú pilóta (aviátor) napszemüvegeket is bátran tudjuk ajánlani. Férfi napszemüvegek hosszúkás archoz.

 

 

Férfi napszemüveg szív alakú archoz:

A szív alakú arc jellegzetessége a széles arccsont, keskeny állkapocs és a magas homlok. Ehhez a formához a  retro stílusú szemüveget tudjuk ajánlani, ebből is inkább a szögletes formákat. Kerüljük az egyszínű szemüvegeket, és válasszunk tarkább keretet, így elvonjuk a figyelmet  az előnytelen arcrészekről. Férfi napszemüvegek szív archoz.

 

 

Férfi napszemüveg ovális archoz:

Az ovális arcúak szerencsések mondhatják magukat, mert szabadon válogathatnak szinte az összes szemüveg stílus közül. Egy dolgot érdemes kerülni ovális arc esetében, ez pedig az alacsony szárvezetésű szemüveg, ugyanis ezek vizuálisan megnyújthatják az arc formáját. Férfi napszemüvegek ovális archoz.

 

 

 

Megtalálni a tökéletes napszemüveget ijesztő feladatnak tűnhet, de mindenképp érdemes vállalkozni erre a kihívásra. Az új napszemüvegünk nem csak a szemünket fogja óvni a nap káros sugaraitól, de akár személyes stílusjeggyé is válhat. Amennyiben megtalálod a számodra legmegfelelőbb napszemüveget, viseld büszkén, és dicsekedj el vele, hogy nálunk vásároltad. :)