20%-os extra kedvezmény minden Matrix és Marc John napszemüvegre! Kód: MJM20

Clip vagy Clip-on napszemüveg

Szemüvegesek körében igen elterjedt a clip vagy clip-on szemüveg kiegészítők használata. A clip vagy clip-on ( igen, igen leegyszerűsítve ) nem más mint két szemüveglencse szárak nélkül.

Hogyan használhatjuk a clip kiegészítőket?

    Használatuk igen egszerű. A Clip vagy clip-on úgy van kiképezve, hogy  egy mozdulattal rá lehet illeszteni az optikai szenmüvegkeretre. A szemüvegkereten a clip-on nem okoz sérülést. 

    A lencsék a legtöbbször ( gyártótól függően )felhajthatóak, azaz ha viselője olyan helyen jár, ahol nincs szüksége a clip lencsék által biztosított sötétítésre, akkor egy kézmozdulattal átbillentheti a lencséket. Ilyen esetben nem kell levenni a clip-ont a szemüvegkeretről.

    A Clip kiegészítők a legtöbb esetben polarizált lencsével és UV400-as szűrővel ellátott termékek. A lencsék szine és mérete is változó lehet. Általában egy-egy gyártó több méretben és több lencseszínnel gyártja ezeket a termékeket. A lencsék szine fekete (sötétszürke), barna vagy zöld. Méretben is a három lépcsős méret a legelterjedtebb, azaz ugyanaz a termék megvásárolható pl. 53mm-es, 56mm és 59mm-es lencsemérettel.

    Nagy eséllyel a clip-onok nem fogják tökéletesen lefedni a szemüvegkeret lencséjét amelyre feltevésre kerül ( gyakorlati tapasztalat alapján legtöbbször a Clip-On-t vásárlók nagyobb lencsemérettel rendelkező clip-ont vásárolnak ) és a clip-on lencse "túlnyúl" az optikai szemüvegkeret lencséjén. Ebben az esetben lehetőség van a felesleges rész levására egy egyszerű olló segítségével. Amennyiben nem zavar bennünket a kicsit "túlnyúló" clip-on lencse ( általában 2-3mm-ről van szó ) akkor hagyhatjuk eredeti állapotában a clip-ont. 

    A CoolVision webáruház több gyártótól ( Montana, Polaroid, INVU ) kínál Clip-On kiegészítőket. Mindhárom gyártónak ezen termékei polarizált lencsével és UV400-as szűrővel ellátottak.

    A Clip-On napszemüvegeket a CoolVision webáruház eredeti tartozákaival küldi.